Kunio'nun keyfi yerindeydi. Belki de bu çocuk düşündüğünden daha dost canlısıydı. Bir noktada diğerlerinin onu yanlış değerlendirdiğini düşünmeye başlamıştı. Belki baş belası, belki gıcık bir veletti. Ancak potansiyelini yadırgayamazdı. Onunla onun anladığı dilden konuştuğunda her şeyin daha farklı olabileceğini biliyordu. Onun sözlerini gülümseyerek karşıladı. Bu tavırları onu diğerleri gibi rahatsız etmiyordu. Huyuna gitmeye kararlıydı. Hanji içlerinde en ciddi ve uyanık olanıydı. Algıları açıktı. Her harekette bir anlam, her sözde manalar arıyordu. Hep geleceği düşünüyordu. Bir sonraki adımını planlıyordu. Kasaku ise gayri nizami bir tavırla gitmek istediği yeri belli etmişti. Onu kıramazdı neticede. Adımlarını oraya yöneltecekti. Yürümeye devam ettiği esnada gözlerini Hanjiye çevirdi.
"Zamanımız var. Gerçek görevlere çıkmadan önce sizleri hazırlamam gerek. Bu biraz zaman alacaktır. Ancak başaracağınızı düşünüyorum." dedi. Neticede Hanji meraklıydı. Ancak onunla ne yapacağını konuşmak yerine hepsinin aynı zamanda, aynı şekilde ne yapacaklarını görmesi daha önemliydi. Ona bir şeylere önceden hazırlanma ya da düşünme fırsatı vermek istemiyordu. Anlık karar mekanizmasını da geliştirmeliydi. İyi bir stratejist olabilirdi ancak operasyonel kararlar shinobi hayatının neredeyse yarısını oluşturacaktı.
Köy meydanına ulaştığında tanıdık yüzleri tek tek selamladı. Onu selamlayan diğer shinobileri başıyla selamladıktan sonra bir çok insanın ardında yürüyen çocuklara dikkat kesildiğini fark etmişti. Bir şekilde bir Jounin takımı edindiğinin dedikodusu yayılacaktı zaten. Biraz gövde gösterisi gibi olmuştu ancak sorun yok. Sorano bu yükün altından da kalkacağını belli etmek istiyordu herkese. Çöl Rüzgarı Ramen Evinin yemekleri Kasaku'nun bahsettiği acılı tatlar için oldukça uygundu. Kendisi de severdi orayı. Bir Hanezawa olarak hemen her yemeği bilen ve yapabilen bir aileye mensuptu. Burada yiyebilecekleri her yemeğin çok daha kalitelisi Kartal Vadisinde pişerdi. Belki bir gün onları da davet ederdi.
Eliyle lokantayı işaret ettikten sonra kafasıyla 'buyurun' manasına gelecek davetkar bir jest yapmıştı. Ardından kapıyı aralamak üzere hareketlenmiş ve veletlerin gelmesini beklemişti. İçeri girdikten sonra garsonu selamlayacak ve uygun bir masa arayacaktı gözleri. Ardından oturacak ve çocukların da oturmasını bekleyecekti. "Ben Soba alacağım. Biraz da Gyoza. Siz de menüden ne isterseniz seçin ve siparişinizi verin." dedi hızlıca. Çocuklar siparişini verene kadar aklında ne söyleyeceğini kararlaştırmak için vakti olacaktı. Garson gelip siparişlerini aldığıktan sonra girizgah niteliğinde bir konuşma yapacaktı.
"Yemekler hazır olana kadar eğitiminizin içeriğinden bahsedeyim. Bu eğitim fiziksel yönden zorlayıcı olsa da mental gelişim ve dirence ağırlık veriyor. Görevlerinizde farklı insanlarla tanışabilirsiniz. Hayat tecrübeniz az. Onları yanlış değerlendirebilirsiniz. Gözlerinizin katlanamayacağı, zihnininizn reddedeceği sahneler görebilirsiniz. Bunlar karşısında afallamadan, donmadan hareketinize devam etmeniz önemli. Yine zor kararlar almak zorunda kalabilirsiniz. Bir şeyleri gözden çıkarıp, feda ederken; bir şeyleri kazanmak üzerine kabul etmesi zor oyunlar oynamak zorunda kalabilirsiniz. Genin olmak fiziksel kapasitenizle ya da yeteneğinizle alakalı değil. Tecrübesizliğiniz ile alakalı. O yüzden eğitimlerin amacını sorgulamadan, ne işime yarayacak ki bu demeden; ne alabiliyorsanız almaya bakmalısınız. Ancak bununla da kalmıyor..."
Cümlelerinin devamını getirmeden önce çocuklara, sonrasında da garsonun gelip gelmediğine bakacak ve tekrar konuşacaktı.
"Bireysel olarak ise, sizlere özel fiziksel programlar dağıtacağım. Yatkın olduğunuz yetenekleri daha da keskinleştirmelisiniz. Fiziksel açıdan zayıf kaldığınız yönleri güçlendirmelisiniz. Kunio Ninjutsu konusunda fena değilsin. Teknik icra seviyen ve chakra kontrolün iyi. Ancak zamanlaman ve karar mekanizmanda sıkıntı var. Nerede saldırıp, nerede çekileceğini tam bilmiyorsun gibi. Tecrübe eksikliği işte... Hanji, kuklacılık temellerinde oldukça iyisin. Bunu benim değerlendirmem doğru olur mu bilmem ama şaşırtıcı seviyede kuklana hakimsin. Ancak kuklanın fiziksel zaafları var. Şu anki haliyle onu görevlerde kullanamazsın. Geliştirmen ve temellerini sağlamlaştırman gerek. Yeni mekanizma eklemektense, onu nasıl daha stabil çalışan ve daha sağlam bir hale getiririm diye düşünmen önemli. Kasaku... Daha önce söylenmiş miydi bilmiyorum ama sen yakın dövüş konusunda fena değilsin. Hatta bu oğlanları dövebileceğini düşünüyorum. Özel olarak bu alana eğilmediysen, eğilmeni tavsiye ederim. Gücün ve hızın yerinde. Ayrıca ekip çalışmasına uyumunu da beğendim. Ancak kendine daha fazla güvenmelisin."
Tüm bu sözlerinden sonra durup biraz dinlenecekti. Bu esnada yemeklerin hazır olup olmadığını tekrardan kontrol edecekti. Yemekler gelirse, yemeleri için buyur edecekti. Bu esnada sorusu olan varsa onları dinleyecek ve cevaplamaya çalışacaktı.