"Sana verilen hediyeye dikkat et." diyor, sesi hem uyarıcı hem de yalvarıcı. "Seni kontrol etmesine izin verme. Bana yaptığı gibi seni de yok etmesine izin verme."
Ona ulaşmak için ileri doğru adım atmaya çalışıyorsun ama altındaki zemin kum gibi kayıyor. Aranızdaki mesafe büyüyor ve onun figürü gölgelerin içinde eriyerek kaybolmaya başlıyor.
İsmini haykırıyorsun ama sesin boşluk tarafından yutuluyor. Eli son bir kez uzanıyor, kafa bandı avucundan sarkıyor, varlığının geçici bir hatırlatıcısı.
Ve sonra uyanıyorsun, nefes nefese kalmışsın, vücudun soğuk terle yapış yapış olmuş. Dik otururken kalp atışların kulaklarında gümbürdüyor, sabahın soluk ışığı odanın penceresinden süzülüyor. Ryoichi'nin sana verdiği kafa bandı boynunda ağırlaşıyor, varlığı hem topraklıyor hem de boğuyor. İçgüdüsel olarak onu kavrıyorsun, ağabeyinin rüyadaki sözleri hala zihninde yankılanıyor.
Birkaç dakika sonra kendini sakinleşmeye zorluyorsun. Bugün önemli bir gün. Bugün yeni ekibinle tanışacaksın.
Sabahın serin havasında dışarı adım atarak, köyün hemen dışındaki eğitim alanlarına doğru yürümeye başlıyorsun. Konoha sokakları çoktan hareketlenmeye başlamış. Satıcılar tezgahlarını kurmuş, taze dango ve tatlı fasulye ezmesi kokuları havada uçuşuyor. Çocuklar sokaklar arasında koşuşturuyor, kahkahaları erken kalkanların gevezeliklerine karışıyor.
Adımların, ana köyden uzaklaşan, akademiyi geçen ve eğitim alanlarının açık alanlara uzandığı dış mahallelere doğru giden tanıdık toprak yollarda ritmini buluyor. Buradaki manzara huzurlu, yeşillikler ve ara sıra serpiştirilmiş ağaçların bir karışımı.
Belirlenen buluşma noktasına yaklaştığında, uzun ahşap eğitim direklerinin yanında bekleyen iki figür görüyorsun. İlki hemen dikkatini çekiyor; uzun, dalgalı siyah saçları ve çarpıcı köz rengi gözleri olan bir kız. Varlığı neredeyse manyetik, güzelliği çaba harcamadan hükmediyor. Seni fark ediyor ve sıcak, davetkar bir gülümseme sunuyor.
"Sen Kurooni Jin olmalısın." diyor sesi yumuşak ama kendinden emin. "Ben Fuuma Shiho. Sonunda seninle tanışmak güzel. Hakkında iyi şeyler duydum." Onaylarcasına başını sallamadan önce, sanki seni ölçüp biçiyormuş gibi gözleri bir süre senin üzerinde kalıyor.
Onun yanında, direklerden birine rahatça yaslanmış başka bir kız var. Kısa kahverengi saçları zahmetsiz ama kasıtlı bir şekilde taranmış ve üzerinde bu durum için fazla havalı görünen bir deri ceket var. Bir çift şık güneş gözlüğü gözlerini gizliyor ama sırıtışından bir şeyle -belki de seninle- eğlendiği anlaşılıyor.
"Selam." diyor, sesi rahat, neredeyse mesafeli bir ton taşıyor. "Gekkou Hame. Umarım ayak uydurabilirsin çaylak." Güneş gözlüklerini tekrar yerine itmeden önce keskin, dikkatli gözlerini bir anlığına görebilmen için yeterince aşağı eğiyor.
Karşılığında başını sallamayı başarıyorsun, sahneyi incelerken düşüncelerin kısa bir süre savruluyor. Takımından ne beklediğinden emin değilsin ama kesinlikle bu değildi. Shiho zahmetsiz bir zarafet yayarken, Hame senin odaklanmış, iç gözlemci doğandan dünyalar kadar farklı hissettiren asi bir soğukkanlılık yayıyor.
Shiho tekrar konuşuyor, sesi gayet arkadaşça. "Görünüşe göre sadece ustamız kaldı geriye. Acaba nasıl biri olacak?"
Hame kollarını kavuşturarak kıkırdıyor. "Muhtemelen eli sopalı, yaşlı, sert bir herif-"
Arkadan bir ses araya giriyor, sakin ama otoriter. "Dikkatli ol, Hame. Ustan çoktan dinliyor olabilir."
Hepiniz döndüğünüzde ağaçların arasından yaklaşan bir figür görüyorsunuz.