Köyün kalbinde, Hokage anıtlarının altına tünemiş olan Hokage'nin ofisi bir güç ve liderlik sembolü olarak duruyor. Önceki Hokage'lerin heykelleri binanın önünde beliriyor, sessiz bir dikkatle köyü izliyorlar. Ofisin içindeki hava sabit ve resmi, parşömen ve mürekkep kokusu Hokage'nin masasında bıraktığı çayın hafif aromasına karışıyor.
Hokage Sarutobi Shigure, büyük ahşap masasının arkasında oturmuş, keskin gözleriyle önündeki parşömeni tarıyor. Genç görünümüne rağmen, Shigure pozisyonunun ağırlığını dingin bir otoriteyle taşıyor. Kısa saçları öne doğru taranmış ve Hokage'nin resmi cübbesi figürüne bir asalet havası katıyor. Hafifçe arkasına yaslanıyor, Ateş Ülkesi'nin dış mahalleleri yakınlarındaki son haydut faaliyeti raporunu düşünürken yüz ifadesi dalgın.
Kapının hafifçe vurulması Hokage'nin düşüncelerini bölüyor. Shigure başını kaldırmadan "Girin." diye sesleniyor.
Şafağın tatlı ışıltısı odanın pirinç kağıdından yapılmış perdelerinden sızarak saçlarını yansıtan lavanta tonlarına dönüşüyor. Ailenin yerleşkesinin dışındaki derenin nazik sesi havayı dolduruyor, sabit, sakin bir melodi. Konoha'nın kenarında yer alan Yureikumo klanının mahallesi, sisle kaplı dolambaçlı patikalar, koi havuzlarının üzerinde zarifçe yaylanan köprüler ve kutsal ağacın yapraklarının uğultusu ile kendi tenha dünyası gibi hissettiriyor.
Battaniyenin altında kıpırdanıyor, duyuların önündeki gün için netleşirken uykulu bir şekilde gözlerini kırpıştırıyorsun. Önceki akşamın anıları hızla geri geliyor. Kritik bir görev, bir şifacı kervanına eşlik etmek. C-rank bir görev, ama Hokage Sarutobi Shigure ile erken bir toplantı gerektirecek kadar önemli bir görev. Hatırlatma içinde bir beklenti titreşimi yaratıyor.
Yatağından süzülerek, sabah ritüeline başlıyorsun. Bir çubuk yakıp atalarınıza adanmış küçük tapınağın önünde diz çökerken, tütsü kokusu odanın içinde dolaşıyor. İsimlerini taşıyan narin parşömenlerle temsil edilen varlıkları sizi sabitliyor gibi görünüyor. Sessiz bir meditasyon anından sonra, shinobi kıyafetlerinizi giyiyorsunuz. Taşıdığınız sorumluluğun sessiz bir hatırlatıcısı olan çelik yeleğin ağırlığı tanıdık ve topraklayıcı.
Dışarı adım attığında, mahallenin dinginliğini içine çekiyorsun. Üzerinde parlayan koruyucu mühürler bulunan ahşap kemerler gözüne çarpıyor, soluk ışıltıları huzur veriyor. Sis hala devam ediyor ve sabahın serin havası tenine değiyor. Uzaktan gelen kuş cıvıltıları da bu dinginliğe katkıda bulunuyor. Klanının yerleşim bölgesinin dışına açılan kapıları geçerken, bir gurur kıpırtısı hissetmekten kendini alamıyorsun. Hokage'nin ofisine çağrılmak hafife aldığın bir şey değil.
Ana köye girdiğinde Konoha sokakları yeni yeni hareketlenmeye başlıyor. Dükkan sahipleri kepenklerini kaldırıyor, çocuklar akademiye koşuyor ve shinobiler sakince hareket ediyor. Tüm bunların ortasında, Hokage'nin ofisi, önündeki geçmiş liderlerin yontulmuş heykelleriyle çevrili bir otorite feneri olarak duruyor.
Ofise çıkan merdivenleri tırmanırken düşüncelerine odaklanıyorsun ve sana verilen görevin detaylarını tekrar gözden geçiriyorsun. Hokage'nin kendisi bu görev için sana güvenirken hataya yer olmadığını biliyorsun. Sorumluluğun ağırlığı omuzlarınıza sıkıca yerleşiyor ama aynı zamanda azmini de körüklüyor.
Tepedeki büyük çift kapıya ulaşınca duraksıyorsun. Kendini toparlamak için keskin bir nefes alarak elini kaldırıyor ve hafifçe vuruyorsun.
"Girin." diyor Hokage'nin sakin ama buyurgan sesi içeriden.
Kapıyı kaydırarak açıyor, içeri adım atıyor ve saygıyla eğiliyorsun. Oda tam da hayal ettiğin gibi, geniş ama titizlikle düzenlenmiş, parşömenler ve haritalar Hokage'nin masasının üzerine özenle yerleştirilmiş. Sarutobi Shigure bir parşömenden başını kaldırıyor, keskin bakışları seninkilerle buluşuyor. Arkasındaki pencereden süzülen güneş ışığı yüz hatlarını vurguluyor, hafif bir hale benzeri parıltı yayıyor.
Selamlamak için başını eğiyor, ifadesi sıcak ama ölçülü. Hazırolda duruyorsun, sözlerini duymaya hazırsın, anın ciddiyeti üzerinde baskı yapıyor. Bu sıradan bir görev değil ve sonuna kadar gitmeye kararlısın. Sarutobi Shigure, hafifçe gülümsüyor ve konuşmaya başlıyor. "Zamanında geldin Aoi, yanında gelecek olan Chuunin arkadaşından haberin var mı?" Bahsettiği kişiyi tanımıyorsun bile, dün bir önceki görevini teslim ederken sana bu göreve atandığını haber veren Jounin de görevde bir başkası olacağını söylememişti. Shigure, derin bir nefes alıyor ve tam başlayacakken kapı sertçe açılıyor.
"GELDİM! YETİŞTİM! EBEM-"
Nerede, ne konumda olduğunun farkına çok geç varan genç adam sakinleşip seninle aynı hizaya gelecek şekilde yürüyor. Hokage'yi sertçe selamladıktan sonra "Efendim, bu benim Chuunin olarak ilk görevim. Çok mutluyum!" diyor. Hokage gülümsüyor ve "Tebrik ederim. Neyse ki yanında 2 yıl deneyimi olan bir arkadaşımız var. Yureikumo Aoi ile tanış." diyor. Çocuk sana dönüyor ve "Hatırlıyorum galiba seni, bizden iki üst sınıftın. Ben Keita! Senju Keita." diyerek elini uzatıyor. Tanışmanız bittiğinde Sarutobi Shigure "İsterseniz şu görevin üstünden geçelim, sonra da sizi göndereyim." diyor.
"Takagi Ryuu liderliğindeki bir şifalı bitki kervanı, Ateş Ülkesi'nin dış ormanlarından Konoha'ya, hastane için nadir bulunan bir grup şifalı bitki getirmek üzere yola çıktı. Neyse ki sorunsuz bir şekilde buraya kadar gelebildiler. Bu şifalı bitkiler, yakınlardaki köylere yayılan son hastalık dalgasının tedavisi için elzemdir. Yolculuk şimdi Ryuu'nun evi Morino Köyü'ne doğru ilerleyecek ve ormanlık patikalardan ve küçük kırsal alanlardan geçerek yaklaşık iki gün sürecek. Son raporlar haydutların tüccarları ve aktarları hedef alarak mallarını karaborsada satmaya çalıştığını gösteriyor. Bu haydutlar yüksek eğitimli olmamakla birlikte organize oldukları için sivillere karşı tehdit oluşturabilirler. Görev, kervana Morino Köyü'ne kadar güvenli bir şekilde eşlik etmeyi gerektiriyor. Shinobiler, pusu veya tuzaklara karşı tetikte olurken müşterilerin ve yüklerinin güvenliğini sağlamalıdır."
Shigure, anlayıp anlamadığınızı ölçmek için bir süre yüzünüze bakıyor ve sonunda "Yani özetleyecek olursak, Konoha'dan Morino Köyü'ne giden şifacı kervanına eşlik edin. Bitkilerin sağlam kaldığından ve güvenli bir şekilde teslim edildiğinden emin olun. Yol boyunca herhangi bir haydut tehdidini etkisiz hale getirin veya caydırın. Şifacılar savaş becerisi olmayan sivillerdir ve korunmaları için tamamen shinobilere güveneceklerdir. Müşterilerin Morino Köyü'ne kadar eşlik edilmesiyle birlikte Konoha'ya güvenli bir şekilde dönmek, savaştan geri çekilmek anlamına gelse bile önceliklidir. Bitkiler çalınır veya zarar görürse, görev başarısız sayılacaktır." diyerek özetliyor. Keita gülümsüyor ve "Hallederiz efendim, bize bırakın. Çünkü Senju olmak bunu gerektirir." diyor. Hokage yine sakinliğini koruyor, gülümsüyor ve sana dönüyor. "Normalde bir Jounin'in de size eşlik etmesi gerekiyor ama bu özel bir durum olduğu için seni kaptan yapıyorum. Görevi tamamlaman durumunda 40.000 Ryo kazanacaksın. Umarım makuldur." Hokage, son detayları veriyor. "Takagi Ryuu sizi köyün kapısında bekliyor olmalı. Gidip kendisiyle tanışın, bir iki lafın belini kırın. Sakın kabalık etmeyin kendisine." Hokage, sizi göndermeden hemen önce sana sesleniyor.
"Bu arada Aoi, nasıl gidiyor?"
Bu sorunun üstü kapalı bir şekilde klanınla ilgili olduğunu anlayabiliyorsun. Klanın ile çok fazla iletişim kurulmadığı için Hokage en azından sayende arada bir durumların nasıl olduğunu senin aracılığınla kontrol edebiliyor. Kendisine cevap vermeye hazırlanıyorsun.