Bakışların kısa bir süreliğine klanının kadim parşömenlerinden oluşan bir koleksiyonun durduğu rafa kayıyor, varlıkları hem rahatlatıcı hem de ağır. Onlarla oyalanmak yerine bir amaç uğruna hareket ediyor, hızlıca flak ceketini giyiyor ve saçlarını düzgün bir at kuyruğu şeklinde bağlıyorsun. Alın bandının tanıdık ağırlığı alnına yerleşirken, onu pratik bir kolaylıkla ayarlıyorsun.
Teçhizatının son tokasını da takarken, kapının keskin bir şekilde çalınması sakinliği bölüyor. Odanın içinde bir adım atıp kapıyı açıyorsun ve bir Sunagakure haberci shinobisinin seni beklediğini görüyorsun. Sunagakure amblemi sabahın gölgeli ışığında belli belirsiz parlıyor ve yüzünde pratik bir profesyonellik ifadesi var.
"Hayabusa Fumiko." diyor hafifçe eğilerek. "Kazekage derhal ofisinde bulunmanızı rica ediyor. Sizinle görüşmesi gereken önemli bir konu var."
Haberci geri adım atıp sokakta gözden kayboluyor ve seni kapının önünde bırakıyor. Odana son bir kez baktıktan sonra ceketini kapıp uyanan köye adım atıyorsun.
Sunagakure sokakları erken saatlerdeki hareketlilikle canlanıyor, zengin baharat aroması pazardan süzülüyor ve çöl çiçeklerinin hafif kokusuna karışıyor. Sunagakure'nin refahı her yere yansıyor; cilalı kumtaşı sokaklar, vitrinlere oyulmuş süslü desenler ve tentelerden sarkan parlak kumaşlar. Satıcılar melodik seslerle mallarının reklamını yaparken, shinobi ve sivillerden oluşan gruplar sokaklarda bir amaç uğruna ilerliyor.
Kalabalığın arasından geçerken, köyün zanaatkarlar bölgesinin yükselen cam kubbesinin yanından geçiyorsun, parıldayan panelleri kırık bir gökkuşağı gibi ışığı yakalıyor. Hava yaratıcılığın enerjisiyle uğulduyor; demirci ustaları demir ocaklarında, kuyumcular değerli taşları parlatıyor ve dokumacılar en iyi ipekleri sergiliyor. Köyünün gücü ve yaratıcılığı, affetmeyen çölde gelişebilme becerisi karşısında sessiz bir gurur duymaktan kendini alamıyorsun.
Kazekage'nin kulesi tüm bunların üzerinde bir mimari harikası olarak adeta göklere uzanıyor. Sarmal tasarımı ve kazınmış sembolleri Sunagakure'nin tarihiyle titreşiyor gibi görünüyor ve köye hizmet eden herkes için bir işaret olarak duruyor. Girişe giden geniş basamakları tırmanıyor, serin ve gölgeli iç mekana adım atmadan önce dışarıda duran muhafızlara başınla selam veriyorsun.
Kazekage'nin ofisinin büyük, kemerli pencereleri odaya ışık girmesine izin veriyor, ancak yüksek tavanlar ve zarif dekorla yumuşatılan ışık hem hakim hem de dingin bir atmosfer yaratıyor. Kazekage Shirogane Yui masasının arkasında duruyor ve küçük bir kağıt yığınını karıştırıyor. İçeri girdiğinde başını kaldırıyor ve yüzüne sıcak bir gülümseme yayılıyor.
"Fumiko." diye selamlıyor, ses tonu hem aşinalık hem de saygı taşıyor. "Seni gördüğüme sevindim. İçeri gel."
Masasının önündeki sandalyeyi işaret ettiğinde bir adım daha yaklaşıyorsun, ama o ayakta duruyor ve altın rengi gözleri seninkilerle buluşuyor. "Hemen konuya giriyorum." diyor Yui, sesi net ve kararlı. "Kendini en yetenekli Jounin'lerimizden biri olarak kanıtladın ve artık bir takımda yer alma zamanının geldiğine karar verdim."
Masasından iki klasör alıp sana doğru uzatıyor. "Ancak karar senin. İlk seçenek üç geninden oluşan bir takım. Genç, hevesli ve gelişim yıllarında onlara rehberlik edecek sağlam bir ele ihtiyaçları var."
Parmakları kısa bir süreliğine ikinci dosyanın üzerinde duruyor. "Diğer seçenek ise bir çift chuunin. Potansiyel gösteriyorlar ama Sunagakure'nin seçkinlerinden beklediğimiz seviyeye gerçekten ulaşmaları için rafine edilmeleri gerekiyor. Her iki seçim de köye önemli bir katkı sağlayacaktır."
Hafifçe arkasına yaslanan Yui sana meraklı ama kendinden emin bir gülümseme veriyor. "Peki Fumiko, sen ne düşünüyorsun? En büyük etkiyi nerede yapacağına inanıyorsun?"