Sitemizi geliştirmek için önerileriniz varsa bu başlıktan bizimle paylaşabilirsiniz.
Iwagakure

Rütbe:
İşe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum ama net bir dayanak noktası oluşturması açısından yeteneklerimizi kullanışımıza göre bir ustalık sistemi burdaki oynanışa uygun olabilir. Görev sonu ödül olarak toplanan puanlar gibi olur. Belki bazı teknikleri kullanılabilmesi için taban gereksinimler bu sistem üzerinden ölçülür vs. Son görevde çok shuriken fırlattım ekipmanlar üzerine ustalığım arttı gibi. Ya da attığım tekmeyi çok iyi tasvir ettim bi puan taijutsu ustalığı kazandım. Çok iyi ninjutsu kullandığım için ustalık seviyem yükseldi ve teknikleri daha keskin isabetle gerçekleştirebilmeye başladım.

► Show Spoiler
Önceden yönettiğim Naruto RP'lerinde benzer bir sistem uyguladıktan sonra tüm dürüstlüğümle söyleyebilirim ki Shinsei'de bunu sistemleştirmeyi gerekli görmüyorum. Hem mevcut Genin - Chuunin - Jounin olarak başlayabilme özgürlüğüne biraz ters olduğunu düşünüyorum, çünkü belli bir rütbeye gelmiş shinobiler verebileceğimiz çoğu örnekte çoktan üstünlük sağlıyor sayılıyorlar ve aradaki puan dengesizliğini ayarlamak hem zor hem de zahmetli olacak. Hem de bu karakter gelişimlerinin nümerik bir sistemle gerçekleşmesinden ziyade edebi bir şekilde oturmasının daha rahat ve özgürlükçü olduğunu düşünüyorum. Şu anki sistemde bu bahsettiğimiz dayanak noktası aslında biraz rütbeniz, biraz seviyeniz, biraz da karakter kartına yazdıklarınız oluyor. Mantığını anlatmak için ekstrem bir örnek vereceğim, bir karakter Jounin ve A-rank olabilir, ama karakter kartında kesin bir ibareyle strateji konusunda çok kötü olduğu yazıyorsa, ve bu karakter bir RP'sinde çok zeka gerektiren, detaylı bir strateji oluşturursa bu karakterden çıkmak olarak nitelendirilecektir. Fakat karakter kartında strateji oluşturmakla ilgili herhangi bir bilgi belirtilmediği takdirde, Jounin ve A-rank olan bir karakterin iyi stratejik planlar oluşturabileceği varsayılacaktır, çünkü bu rütbeye ve seviyeye gelebilmenin belirli gereksinimleri vardır.
Ama şunu söyleyebilirim, karakterlerin ustalıklarını sistematikleştirmese de resmiyete döken bir sistem getirme fikrine sıcak bakıyorum. Yatkınlık sistemimiz mevcut, ama bu sadece bir tane seçilebilen ve karakterin o alanda doğuştan itibaren diğerlerine göre daha iyi olmasını sağlayan bir sistem. Bu konuda çalışmalar yapacağız!
Ama şunu söyleyebilirim, karakterlerin ustalıklarını sistematikleştirmese de resmiyete döken bir sistem getirme fikrine sıcak bakıyorum. Yatkınlık sistemimiz mevcut, ama bu sadece bir tane seçilebilen ve karakterin o alanda doğuştan itibaren diğerlerine göre daha iyi olmasını sağlayan bir sistem. Bu konuda çalışmalar yapacağız!