Kizami haritayı kapatıp ayağa kalkıyor. Üzerindeki rahatlık kayboluyor; sesi daha resmi, daha operasyonel bir tona bürünüyor. "İlk noktaya gidiyoruz." diyor. "On beş dakika daha. Fazla değil." Sonra yürürken anlatmaya başlıyor. "Ateş Tapınağı. Ateş Ülkesi sınırları içinde, doğayla iç içe yaşayan bir rahip topluluğu. Buradakiler sıradan din adamları değil. Senjutsu üzerine çalışıyorlar. Doğal enerjiyi bedenlerine çekip tanrılarla, ya da onların dediği şekliyle yüksek varlıklarla iletişim kurmaya çalışıyorlar." Yürürken elini hafifçe kaldırıyor, çevreyi işaret eder gibi. "Tapınak sistemi katmanlıdır. Küçük inziva alanları, ana ibadet avlusu ve iç tapınak. Rahiplerin çoğu dövüşmez. Ama bazıları doğanın kendisini silah gibi kullanabilir."
Sennashi şüphesine geldiğinde sesi biraz daha sertleşiyor. "Son aylarda burada bazı ritüellerin değiştiği rapor edildi. Daha agresif çağrılar. Doğal enerji akışında bozulmalar. Ayrıca tapınağa girip çıkan, rahip olmayan ama rahip gibi giyinen kişiler görüldü. Kimlikleri belirsiz. İşte bu noktada Sennashi devreye giriyor." Yol hafifçe yükselirken ağaçlar seyrekleşiyor. Kızıl taşlı bir plato beliriyor önünüzde. Ve sonra... Ateş Tapınağı. Geniş bir alan. Kızıl ve koyu turuncu taşlardan inşa edilmiş yapılar, siyah ahşap kirişlerle desteklenmiş. Duvarlarda yanık izine benzeyen ama aslında bilinçli işlenmiş spiral motifler var. Tapınağın merkezinde açık bir avlu, yerde kül rengi taşlar, ortasında sürekli yanan ama duman çıkarmayan büyük bir ateş çanağı. Etrafı saran yapılar yarım daire şeklinde dizilmiş.
Rahipler sade giyimli. Toprak tonlarında cüppeler, çıplak ayaklar ya da basit sandaletler. Bazılarının alınlarında boyalı semboller, bazılarının boyunlarında ahşap tılsımlar var. Yüzleri sakin ama bakışları derin. Doğayla uyumlu, şehirden uzak bir yaşamın izleri üzerlerinde. Sizi fark ettiklerinde panik yok. Sadece dikkat. Öne çıkan bir rahip, sakin adımlarla yaklaşıyor. Önünüzde eğiliyor. "Hoş geldiniz." diyor. "Ben Rahip Ensho. Ateş Tapınağı’nın rehberlerinden biriyim." Elini tapınağın içine doğru uzatıyor. "İsterseniz ana avluda dinlenebilirsiniz. İç tapınağı görmek isteyenler için eşlik edebilirim. Arşiv odalarımız da vardır, eski ritüel kayıtları tutulur."
Kizami bir adım öne çıkıyor. "Bir soruşturma için buradayız." diyor net bir sesle. "Rutin ziyaret değil." Ensho başını hafifçe eğiyor, yüzünde en ufak bir itiraz yok. "Anlıyorum. O halde tapınak sizin efendim." Kizami arkasını size dönüyor. "Dağılıyoruz. Etrafı inceleyin. Gözünüze takılan her şeyi not edin. Akşamleyin girişte buluşalım ve her şeyi değerlendirelim." Bakışları kısa bir an senin üzerinde duruyor. Bokukichi ise "Evet arkadaşlar bana müsaade, en son dini bir ortama girdiğimde adam öldürdüler." diyor, tam çıkmaya çalışırken Masato yakasından tutuyor ve "Öyle kolay değil." diyor. Şimdi önünde birkaç yol var. Ana avluda kalıp rahipleri ve ritüelleri gözlemleyebilirsin. İç tapınağa girip doğal enerji akışını hissetmeye çalışabilirsin. Arşiv odalarını inceleyip eski kayıtlar ve değişiklikler arayabilirsin. Ya da Rahip Ensho ile birebir konuşmayı seçebilirsin. Elbette bunlar sadece küçük tavsiyeler. Hangisine yöneliyorsun?