Masato, senin ardından öne çıkıyor. Dizlerini kırarak eğiliyor, elini göğsüne koyuyor ve kendini tanıtıyor. "Ben Hyuuga Masato. Klanımın öğretileri doğrultusunda barışı sağlamak için buradayım. Size saygılarımı sunarım, sayın Utekikage." Fuyuko, iri gövdesiyle başını ağır ağır sallıyor. Sesi kalın ve tok bir davul gibi yankılanıyor. "Sizlerle tanışmak benim için bir onurdur. Derhal ofisime geçelim isterseniz. Sennashi hakkında edindiğimiz tüm bilgileri sizinle paylaşırım. En kıdemli jouninlerimi de kaçan adamın peşine takacağım. Bize güvenebilirsiniz." Son sözünü söyledikten sonra arkasını dönüyor, geniş adımlarla yürümeye başlıyor. Bir an kafasını hafifçe çevirip "Kaizen." diyor. Kaizen de hiç tereddüt etmeden yanına gelip omzuna dokunuyor. "Kardo." İkisi yan yana yürürken, geriye dönüp bakmadan kendi aralarında eski günlerden kalma, anlaşılmayan ama belli ki samimi bir muhabbet tutturuyorlar.
Kaede hafifçe yanına sokuluyor, sesini alçaltarak soruyor. "Bu yanındaki tipler nereye gitti ya?" Masato kısa bir nefes alıyor, başını hafif sallayarak cevap veriyor. "Son anda gördüm, kaçtılar gittiler. Amegakure’ye girmeleri yasakmış, Utekikage’ye gözükmek istemediler herhalde." Kaede kaşlarını çatarak önüne bakıyor, belli ki Bokukichi ve tayfasının kayboluşu kafasını kurcalıyor.
Yolun sonunda yüksek bir bina bekliyorsun ama karşılaştığın şey bildiğin kage kulelerinden çok farklı. Devasa, geleneksel taş yapıların aksine burası daha modern, minimalist bir mimariye sahip. İçeride loş sarı ışıklar yanıyor, geniş pencerelerden Ame’nin sürekli yağan yağmuruna bakılabiliyor. Salon küçük ama her köşesi işlevsel. Raflarda düzenli dosyalar, köyün ticari haritaları, metal kasalar ve kristal ekranlı cihazlar var. Sanki bir devlet ofisinden çok, strateji merkezini andırıyor. Koridorda ilerlerken uzun siyah saçlı, zarif bir kadın size doğru geliyor. Gülümseyerek elini uzatıyor. "Azukahara Yurisa ben. Hoş geldiniz köyümüze." Tek tek hepinizin eliyle tokalaşıyor. Eli yumuşak, bakışları keskin ama sıcakkanlı. Daha fazla vakit kaybetmeden dosya dolu masasının başına dönüyor, evraklarla ilgilenmeye devam ediyor.
Kapı açılıyor, geniş ama sade döşenmiş bir ofise giriyorsunuz. Ortada geniş bir masa var, etrafında sandalye dizili. Fuyuko sizin oturmanız için sandalyeleri eliyle işaret ediyor. Siz yerlerinize geçtikten sonra kendi koltuğuna oturuyor. Kollarını masaya dayıyor, sesi sakin ama otoriter. "Sennashi sanıldığından daha karmaşık bir örgüt. Tek bir merkezden yönetilmiyorlar. Birden fazla kolu var. Bazıları köyleri yıkmak istiyor, bazıları ise kendilerini adalet savaşçısı ilan ediyor. Ama emin olduğum bir şey var. Hepsi, güç dengelerini alt üst edecek bir şeyin peşinde."
Kaizen öne eğiliyor. "Bizim gözlemlerimize göre özellikle Yukigakure ve Sunagakure hattında hareketlilik var. Kayıtlı olmayan silah ticareti, sahte görev emirleri... Kollar arasındaki bağ net değil ama birileri ipleri tutuyor." Fuyuko başını sallıyor. "Aynı bilgilere sahibiz. Ancak içlerinden bir kolun Ame içinde saklandığını biliyoruz. Şu kaçan adam, aslında casus ağının parçasıydı. Yakalanamaması tesadüf değil."
Sözlerini bitirip size bakıyor. "Şimdi sizden duymak istiyorum. Birkaç potansiyel görev noktamız var. Bir, Ame içindeki gizli hücreyi araştırmak. İki, Yukigakure’deki madenler etrafında dönen şüpheli faaliyetleri incelemek. Üç, Sunagakure sınırındaki ticaret kervanlarını kontrol etmek. Hangisine odaklanmak istediğinizi bilmek isterim. Merak etmeyin, acil durum olduğu için her biri ile ışınlanma noktaları kurduk, yani fazla yol gitmeden sizi istediğiniz noktaya yönlendirebilirim." Söz, masanın ortasında size doğru düşüyor. Kaede ve Masato birbirlerine bakıyor.
Kaizen sessizce kollarını bağlamış bekliyorken bir anda konuşmaya başlıyor. "Gidişatın böyle olacağını tahmin etmediğinizi biliyorum, ama Ame'nin güçlü olduğunu bildiğim için bu ihtimali kafamda bulunduruyordum, içinizden bu kadar fazla insan gelmesini de beklemiyordum, Aoi gelecek sanmıştım sadece. Eğer dağılmak isterseniz dağılabilirsiniz, Ame'de kalmak isterseniz de ne yapacağınızı ben belirleyeceğim. Ne olursa olsun bu örgütün neden bu kadar dağınık olduğunu öğrenmemiz gerekiyor arkadaşlar. Farklı yerlerde de olsa çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz." Karar size kalıyor, Masato ve Kaede de anlaşılan ilk sözün senden çıkmasını bekliyor.